Expo open tuin “de Hegeman”

 

 

 

 

Open tuin “De Hegeman” in Dijkerhoek

In het weekend van 5 en 6 juni 2021 is tuin ‘de Hegeman’ aan de Oude Deventerweg 59 te Dijkerhoek open voor bezichtiging.

Gedurende meer dan twee eeuwen was hier een boerenbedrijf gevestigd. Op historische kaarten is de naam “De Hegeman” nog terug te vinden. De boerderij verdween maar de naam ging niet verloren. De Dijkerhoekse molen uit 1890, gebouwd in opdracht van de toenmalige bewoner van de boerderij, draagt de naam met trots. De link met de molen is nog altijd zichtbaar door de molenstenen in de trappartijen.

Op de plek van de boerderij is in 1968 een nieuw huis verrezen. De oude leilindes markeren nog de voorzijde van de verdwenen boerderij. Ook de grote eiken hebben de boerderij nog in bedrijf gezien. De tuin heeft onder invloed van verschillende (tuin)architecten veel gedaantes gekend. In 2005 is de tuin volledig opnieuw ontworpen en door de aankoop van aangrenzende stukken grond gegroeid tot een unieke tuin met een sterke compositie, verrassende details en zichtlijnen die zich uitstrekken tot ver in het omringende Sallandse land.

Eigenaar Menno: “In mei 2016 ben ik hier met mijn gezin komen wonen en volg daarmee mijn ouders op. Het is een groot voorrecht te kunnen blijven scheppen (letterlijk en figuurlijk) in de tuin waarin ik en mijn ouders in de afgelopen 35 jaar met zoveel plezier en overtuiging hebben gewerkt.”

Tijdens dit weekend zijn er diverse beeldhouwwerken van Monique Nuwenhof van MonArtAtelier uit Bathmen in de tuin te zien. Zij maakt al 15 jaar beelden voor binnen en buiten uit verschillende soorten steen. Monique zal zelf ook aanwezig zijn om uitleg te geven over haar werken en het beeldhouwproces.

Tuin “De Hegeman” is te bezichtigen in het weekend van 5 en 6 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Entree € 5,00 p.p. Voor kinderen tot 12 jaar en donateurs van de tuinenstichting is de toegang dit weekend gratis.

Meer informatie op www.tuinenstichting.nl en www.mennoboer.nl.